Baandienst

Alle leden tot en met 70 jaar zijn (conform de regels van de vereniging) verplicht om een aantal keren per seizoen een baandienst te draaien.
Hiervoor worden door de Expoïtatie commissie speciale roosters opgesteld, die per e-mail worden toegezonden én in het clubhuis op het prikbord hangen. Nieuwe leden worden altijd samen met een ervaren lid ingedeeld, zodat zij goed wegwijs gemaakt kunnen worden. Het is belangrijk dat je, zodra je het rooster ontvangt, goed nakijkt op welke dag je bent ingedeeld en dit in je agenda schrijft!

Wat moet je doen als je baandienst hebt?

• Verschaf jezelf toegang tot het park conform de vastgestelde sleutelprocedure. Mocht deze procedure je niet (meer) bekend zijn dan kun je deze opvragen bij de secretaris; Anneke Overvoorde (contact, klik hier).
• Bij binnenkomst start je baandienst met het invullen van het Barboek. Volg de instructies die vermeld staan in het Barboek.
• Controleer of de koelkasten onder de bar goed gevuld zijn en vul ze zo nodig bij.
• Hou ten allen tijde zelf de controle over de kas! Het is jouw verantwoordelijkheid!
• Bij het einde van de baandienst moet weer het Barboek worden ingevuld.
• Voordat het clubhuis wordt afgesloten, moet de vloer van het clubhuis en de keuken worden aangeveegd, de afwas gedaan zijn en de koelkasten zijn bijgevuld.
• Controleer of alle lichten uit zijn, de ramen dicht zijn en de frituur uit staat.
• Afsluiten volgens de vastgestelde procedure. 

Aanvullende opmerkingen voor wat betreft de baandiensten: 

Tijdens de toernooiweken (bijvoorbeeld het Invitatietoernooi of de ClubDubbel) is bij de avondbaandiensten geen eindtijd ingevuld maar een vraagteken. Omdat zo'n avonddienst wegens de gezellige drukte wel eens zou kunnen uitlopen (tot bijvoorbeeld 22.30 uur of 23.00 uur), zou het fijn zijn als de bar bemand blijft. Heb je zo'n lange avonddienst gedraaid, meld het dan even bij Gerard van der Vooren, dan wordt deze baandienst als een dubbele dienst genoteerd! 

Wat te doen als je verhinderd bent?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je bent ingedeeld op een dag dat je écht niet kunt in verband met vakantie, werk of iets dergelijks. Het is dan de bedoeling dat je zelf actie onderneemt om jouw baandienst te ruilen met iemand anders. Ruilen wordt meestal gedaan door een e-mail te sturen naar alle leden, waarin je aangeeft op welke dag (en tijd) je bent ingedeeld en dat je graag zou willen ruilen. Meestal is het dan snel geregeld. Krijg je nu geen reactie, dan is het slim om gericht mensen op te bellen/contacten, die een baandienst hebben op een dag dat jij wel zou kunnen. 
Tenslotte is het belangrijk dat je de ruiling aangeeft op het rooster, dat in het clubhuis hangt op het prikbord. Zo kan iedereen, die op de club een balletje aan het slaan is, ten allen tijde zien wie er op een bepaalde dag baandienst heeft. Het gebeurt namelijk weleens dat iemand zijn dienst vergeet en op deze manier kan er snel nagekeken worden wie er gebeld moet worden.