Afwijkende spelregels
Dit toernooi is in de eerste plaats bedoeld als een gezelligheidstoernooi waarbij het sportieve element natuurlijk niet mag ontbreken.
Ook is dit toernooi bedoeld voor het aantrekken van nieuwe leden!
Gezien de opzet en de nadruk op het gezelligheidsgebeuren gelden voor dit toernooi wat afwijkende regels ten opzichte van traditionele tennistoernooien voor het wedstrijdsysteem, de voorronde (Poule) en de eindronde (afvalsheet).
Belangrijk: Ten opzichte van voorgaande jaren wordt er deze keer gespeeld met koppels van hetzelfde geslacht.

Wedstrijdsysteem

Alle deelnemers worden, zoveel mogelijk op speelsterkte, ingedeeld in poules van 3 of 4 teams. Globaal zijn er dan 15 tot 20 poules, waarbij de indeling per poule in sterkte oploopt. Na het afronden van de poule-wedstrijden, zal er een afvalsheet A en B worden samengesteld, waar eveneens rekening wordt gehouden met de speelsterkte en behaalde resultaten. Op deze wijze komen de teams van min of meer gelijke sterkte elkaar tegen in zowel de poule als in de afvalsheet. Inclusief poulewedstrijden en minimaal één wedstrijd op afvalsheet A of B betekent het dat ieder team in ieder geval minimaal 3 wedstrijden speelt.

Voorronde

De partijen in de poule-fase duren een uur, inclusief inspelen. Afhankelijk van de weersomstandigheden gedurende het toernooi kan dit worden teruggebracht naar drie kwartier. Het begin en het eind van de partij wordt door een signaal aangekondigd.
De op dat moment bereikte stand in games (games worden doorgeteld!) geldt als wedstrijdresultaat. Daarbij krijgt de winnaar 2 punten en de verliezer 0 punten. Is de stand in games op het moment van het eindsignaal gelijk, dan krijgen beide koppels 1 punt.
Eindigen twee koppels na de voorronde gelijk in punten, dan beslist het onderlinge resultaat; is dit resultaat onbeslist (gelijk), dan telt het gamegemiddelde over de hele voorronde.

Eindronde

In de eindrondes geldt op de afvalsheets A en B het zogenaamde ‘knock-out-systeem’, oftewel ‘wie verliest valt af’. Ook hier geldt dat de partijen een uur duren, inclusief inspelen.
Anders dan bij de voorronden dient er altijd een winnaar uit de wedstrijd te komen. Is de stand op het moment van het eindsignaal gelijk, dan dient de game te worden afgespeeld waarmee de winnaar/verliezer wordt bepaald

Finale

Indien de tijd en het weer het toelaten worden zowel de halve finale als de finale gespeeld over twee gewonnen sets waarbij een eventuele beslissende derde set zal worden beslist via een Super tie break. Een Super tiebreak is een tie break tot de 10 punten. De speler die aan de beurt is om te serveren begint met 1 service vanaf rechts. Daarna gaat elk team om de beurt 2 punten serveren, startend vanaf links. Na elke 6 punten, wissel je van kant. De winnaar van deze tie break is pas definitief als er een verschil is ontstaan van 2 punten. Dus bijvoorbeeld 10-8. Als de stand 10-9 is, moet er dus doorgespeeld worden tot dat er 2 punten verschil zijn ontstaan.