In het laatste weekend van de voorjaarscompetitie waren er nog veel prijzen te verdelen.
Allereerst waren er 2 zaterdagteams die zich bij winst konden laten kronen als sterksten van hun afdeling. Ons eerste Heren 35+ team liet nogmaals duidelijk zien waarom zij recht hadden op de kampioensschaal. Hun tegenstander Verburch werd met speels gemak ( 5-0) aan de kant gezet en daarom konden zij zich rond het middaguur onder het genot van een (of meerdere) drankje(s) reeds kampioen noemen van de Hoofdklasse.

Ons tweede Heren 35+ team moest op papier nog zwaar aan de bak. Tegenstander Rhijenhof kon bij een 5-0 winst nog een gooi doen naar de titel. Deze illusie werd echter snel de kop ingedrukt, want om 15:19 uur kwam het verlossende bericht dat TVR de tegenstander op de knieën had en de feestelijkheden konden beginnen. Als helden werden zij op de Spoorlaan onthaald, waarna het nog lang onrustig was op ons park.

Ook de overige teams op de zaterdag lieten zich niet onbetuigd. Het heren 17+ team liet ondanks de vele afmeldingen de tegenstander mat een 4-2 nederlaag huiswaarts gaan en eindigde op een keurige 3e plaats.

Onze debutanten (gemengd 17+) moesten de laatste competitiedag aantreden tegen de kampioen THOR de Bataaf. Ondanks het vroege tijdstip wisten zij het de tegenstander erg moeilijk te maken en vertrokken met een nipte (2-3) nederlaag. Al met al een knappe prestatie om het eerste jaar als 3e te eindigen.

 

Op zondag moest het herenteam het opnemen tegen kampioenskandidaat Eindenhout. Dit team bleek een maatje te groot voor onze heren en zij werden dan ook met een 6-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. De eindklassering (5e plaats) van ons team doet recht aan de sterkte van de spelers, hoewel qua inzet een 1e plaats terecht was geweest.    

 

Het 1e mixedteam wilde hun hoge klassering graag behouden en na spannende wedstrijden werden de tegenstanders met een 3-2 nederlaag richting Utrecht gestuurd. Door deze overwinning werd de competitie afgesloten op een keurige 2e plaats.

 

Het 2e mixedteam moest in hun eerste jaar nog wennen aan de competitiedruk. Zondag werd met
4-1 verloren van Botesa. Volgend jaar zal het ongetwijfeld beter gaan als iedereen weet wat het is om tegen spelers van buiten de vereniging te tennissen. Al met al een mooi leerjaar.

     

Actuele informatie over de Voorjaarscompetitie (programma, uitslagen en standen) zijn hieronder te vinden. Blader door het document heen om uw team te vinden...

KNLTB reglement competitie online
PDF – 1.1 MB 24 downloads
Wedstrijdbulletin Voorjaarscompetitie Den Haag 2018
PDF – 380.3 KB 33 downloads