PINK RIBBONTOERNOOI GROOT SUCCES

Zondag 21 juli 2019 tennisten 32 deelnemers in de brandende zon de euro’s bij elkaar voor PINK RIBBON. De wedstrijdleider Gerard Pellikaan had, samen met Rick van der Knaap, een strak tennisschema opgesteld.

Naast het spelen van de tenniswedstrijden trokken de tennissers en supporters (90 totaal) hun beurs om deel te kunnen nemen aan allerlei creatieve activiteiten op ons TVR complex, onder de enthousiaste leiding van Yvonne Mulder en Inge de Jong.

De taartwedstrijd leverde heerlijke baksels op, die die gejureerd werden door Anita van der
Roest en Alex Jonkman alias Jannie en Robert.
Getest op smaak (combinatie), textuur, creativiteit, en uitstraling. De leden Lennie Schwirtz, Linda Besseling, Yvonne Mulder, en donateurs Gonnie van der Plas en Aad v.d. Loos hadden hun uiterste best gedaan en maakte het de jury moeilijk.

Uiteindelijke winnaar werd de frisse aardbeien/mascarpone taart van Lennie, Linda werd de goede tweede met haar hazelnoot crème taart.
De taartpunten gingen gretig van de hand, zeker door de professionele verkooptechnieken
van Els en Bob Roozenburg. En zo belandden vele barbonnen in de verzamel box van Pink Ribbon op de bar.

Ondertussen hadden de barmensen het razend druk om iedereen te voorzien van heerlijke
drankjes. Gelukkig kon er gerekend worden op vele, ook nog ter plekke inspringende, vrijwillige helpende handen, zodat niemand onnodig lang op zijn drankje hoefde te wachten.

Aad v.d. Loos trad de hele dag op als Broodje Du Chef met o.a. zeer smakelijke broodjes zalm en voor de zoetekauw draaide Monique Hoogenhuizen suikerspinnen.

De inzittenden in de oldtimer met chauffeur Rob van Eijkeren genoten van de perfecte vering van deze Citroen DS Pallas uit 1973 en de verhalen van Rob tijdens de ritjes.

Wie wilde lachen kon zichzelf met anderen fotograferen in de foto box. Met grappige
hoedjes, petjes, zonnebril of andere attributen werden er drie vrolijke foto’s per fotostrip
gemaakt die een mooie herinnering vormde aan de dag.

Getalenteerde leden zorgden voor een zeer afwisselende muzikale omlijsting. Hans de Kater bracht als eerste zijn zangkunsten te gehore; gevolgd door Ruud van Ettinger, die ook zijn muziekinstallatie belangeloos beschikbaar stelde en als knoppenman fungeerde. Linda Swärtz liet het publiek genieten van Streisand tot discotoppers en verleidde Wouter Robinson om met haar het duet: “you don’t bring me flowers” te zingen. Menigeen kreeg
een brok in de keel toen ze het nummer “The Way We Were” zong ter nagedachtenis aan Anke die twee jaar geleden overleed.
Ook het gitaar duo Jon Nool en Hans Sureveen gaf acte de préséance met hun zang en gitaarspel, geïnspireerd door de popmuziek uit de jaren ’70 en ’80.
Voor de finale afsluiting betrad een jong talent, Suzanne Keizer, het muziekpodium en liet de toehoorders kennis maken met inspirerende hedendaagse popmuziek.

Onder het toeziend oog en de bel van wedstrijdleider Gerard Pellikaan werd ook het wedstrijdrooster op tijd afgewerkt. Er werd dus ook nog getennist!!

Tussen al dit muzikale “geweld” werden er verschillende loterijronden gespeeld en een heuse veiling gehouden onder de bezielende leiding van Wouter Robinson en zijn aimabele assistente Yvonne Mulder. Donaties, beschikbaar gesteld door leden voor deze veiling:
• Diner bon van Hudson bar & kitchen (Alex Jonkman)
• Pedicurebehandelingen (Salon Pia en Jolanda Taal)
• Pensioenadvies (Lennie Schwirtz)
• Sport Kwartaalabonnement van Active Health Centre (Wim Zoutendijk)
• sportabonnement en kleding bon (Els Roozenburg)
• Weekend Winterberg (Bob Roozenburg)
• Schilderijen (Rob Zoet/Monique Hoogenhuizen en Anneke Overvoorde)

Anneke Overvoorde bedankte, namens het bestuur, de initiatiefnemers Yvonne Mulder en Inge de Jong voor hun tomeloze inzet. “Niet alleen op deze stralende dag, maar vanaf begin 2019 zijn zij aan de slag gegaan met:
- Ideeën bedenken
- Vrijwilligers gericht vragen
- En leden verleiden hun kunsten te tonen, zangers, oldtimer, taartenbakkers
middels persoonlijke benadering.

Dat creëert draagvlak binnen TVR voor dit fantastische geslaagde toernooi. In oktober 2018 besloot het bestuur met hen om deze pilot te starten. Zeker voor herhaling vatbaar.
Chapeau voor de initiatiefnemers en de coördinatoren. En dank voor ieders inzet vandaag”.

Ruim 70 deelnemers, supporters sloten de succesvolle dag af met een Indisch buffet, gecoördineerd door Marjan Koeman en Jet Frank.
Suikerspinnen vonden als toetje gretig aftrek en deden opnieuw een duit in het zakje van Pink Ribbon.

Opbrengst 1017 euro, welke bedrag door TVR met 1000 euro werd verhoogd!

Waar een kleine club GROOT(S) in kan zijn!!!!

nieuwsbrief_2018_3
PDF – 1.1 MB 234 downloads

Open dag Tennisvereniging Residentie


Clubenkel 2018

Van 5 juli tot en met 15 juli hebben onze clubkampioenschappen enkelspel weer plaatsgevonden. Toernooidirecteur Berend Bakker had niet alleen voor mooie en spannende wedstrijden gezorgd, maar tevens voor prachtige weersomstandigheden.

De voorrondes lieten verschillende verrassingen te zien, waarbij sommige spelers boven zichzelf uitstegen.

Het finaleweekend begon zondag om 10:00 uur al met de “verliezersronde” dames waar Babette Boerkamp en Kim de Hoop een leuke partij speelden en Babette aan het langste eind trok. Vervolgens werd de “verliezersronde” heren een prooi voor Rick van der Knaap, die Frank Krijger in de zinderende hitte wist te verslaan.

De grootste verrassing van de voorrondes was Monique Hoogenhuizen die pas in de finale haar meerdere moest erkennen in Madelon van der Vet. Madelon was een maatje te groot en won deze finale dan ook meer dan verdient.
De finale heren 50+ ging dit jaar tussen Richard Martens en Wouter Robinson. Hiervan bleek Richard de wedstrijd van zaterdag het best te hebben verwerkt en mocht zich dan ook terecht laten kronen tot clubkampioen.

Laatste wedstrijd op de zonnige finaledag was evenals vorig jaar de herenfinale tussen Berend Bakker en Geoffrey van der Loos. Beide spelers waren (met hulp van veel water) goed opgewassen tegen de hitte, maar aan het eind van de partij was het toch weer Geoffrey die de wedstrijd naar zich toe trok.

Zoals elk jaar werd er door een vakkundige jury ook een talent van het jaar gekozen en deze wisselbeker ging voor 2018 naar Romy Paap.

 

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd toernooi met m.i. terechte kampioenen.


Bericht van het BESTUUR (dinsdag 22 mei 2018)

´Zinloos´

Rond de eeuwwisseling stonden de kranten bol van ‘zinloos geweld’. Geweld vooral in het uitgaansleven dat grote maatschappelijke onrust veroorzaakte. Het werd ‘zinloos’ genoemd omdat er vaak geen aanleiding of motief voor deze vorm van agressie leek te bestaan.

Ik moest hieraan denken toen ik hoorde dat vermoedelijk van donderdag 17 mei op vrijdag 18 mei iemand spullen in de herenkleedkamer had vernield, met de laptop had gerotzooid. Ook zijn sleutels van de scootmobiel ontvreemd (waren bevestigd aan de scootmobiel).

We hebben afgelopen najaar ook te maken gehad met dit soort zinloze vernielingen.

‘Zinloos’ omdat het geen enkel doel lijkt te dienen dan vernielen om het vernielen. De materiële schade was toen en is ook nu (gelukkig!) vrij beperkt, maar een belangrijke verenigingswaarde “vertrouwen” is hierdoor flink geschaad.

Naar aanleiding van die onverklaarbare vernielingen van afgelopen najaar is besloten camera’s in het clubhuis te installeren. Dat was tot nu toe beperkt tot een camera bij de bar. Helaas is die camera defect en is een nieuwe in bestelling. We zullen versneld op meerdere plekken camera’s gaan plaatsen.

Uiteraard vragen we iedereen die iets gezien heeft dat licht kan werpen op het incident dat bij het bestuur te melden.

De voorzitter


nieuwsbrief_2018_2
PDF – 742.6 KB 176 downloads

Privacy en TVR

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). Ook TVR wil u graag meenemen in wat dat voor u en de vereniging inhoudt.

Volg deze link om op de pagina ´Privacy´ te komen en lees de TVR Privacyverklaring.


Voorjaarscompetitie 2018

TVR heeft maar liefst 7 teams die gestreden hebben voor de titels.

Details vindt u op de pagina van de voorjaarscompetitie (klik hier).


De schoonmaakdag op zaterdag 24 maart was een groot succes. Het clubhuis ziet er weer schitterend uit, de bar én keuken zijn weer zomer fris, de baan is met de hogedrukreiniger schoongemaakt, het onkruid is gewied, de speeltuin is gereed en er is geverfd.

Een gaaf resultaat met de hulp van ongeveer 30 leden.

DANK voor de inzet!


Nieuw Bestuur per 9 februari 2018

Op vrijdag 9 februari 2018 is tijdens de Algemene Leden Vergadering het nieuwe Bestuur aangetreden.

Zie meer info op de pagina Bestuur...

 

 

Met applaus van de aanwezigen is Hans Hoogenes tijdens de ALV benoemd tot 'Erelid´ van TVR.

 

Na 17 jaar actief te zijn geweest in het Bestuur van de Vereniging als voorzitter neemt René Prijkel deze taak over.