nieuwsbrief_2018_3
PDF – 1.1 MB 130 downloads

Open dag Tennisvereniging Residentie


Clubenkel 2018

Van 5 juli tot en met 15 juli hebben onze clubkampioenschappen enkelspel weer plaatsgevonden. Toernooidirecteur Berend Bakker had niet alleen voor mooie en spannende wedstrijden gezorgd, maar tevens voor prachtige weersomstandigheden.

De voorrondes lieten verschillende verrassingen te zien, waarbij sommige spelers boven zichzelf uitstegen.

Het finaleweekend begon zondag om 10:00 uur al met de “verliezersronde” dames waar Babette Boerkamp en Kim de Hoop een leuke partij speelden en Babette aan het langste eind trok. Vervolgens werd de “verliezersronde” heren een prooi voor Rick van der Knaap, die Frank Krijger in de zinderende hitte wist te verslaan.

De grootste verrassing van de voorrondes was Monique Hoogenhuizen die pas in de finale haar meerdere moest erkennen in Madelon van der Vet. Madelon was een maatje te groot en won deze finale dan ook meer dan verdient.
De finale heren 50+ ging dit jaar tussen Richard Martens en Wouter Robinson. Hiervan bleek Richard de wedstrijd van zaterdag het best te hebben verwerkt en mocht zich dan ook terecht laten kronen tot clubkampioen.

Laatste wedstrijd op de zonnige finaledag was evenals vorig jaar de herenfinale tussen Berend Bakker en Geoffrey van der Loos. Beide spelers waren (met hulp van veel water) goed opgewassen tegen de hitte, maar aan het eind van de partij was het toch weer Geoffrey die de wedstrijd naar zich toe trok.

Zoals elk jaar werd er door een vakkundige jury ook een talent van het jaar gekozen en deze wisselbeker ging voor 2018 naar Romy Paap.

 

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd toernooi met m.i. terechte kampioenen.


Bericht van het BESTUUR (dinsdag 22 mei 2018)

´Zinloos´

Rond de eeuwwisseling stonden de kranten bol van ‘zinloos geweld’. Geweld vooral in het uitgaansleven dat grote maatschappelijke onrust veroorzaakte. Het werd ‘zinloos’ genoemd omdat er vaak geen aanleiding of motief voor deze vorm van agressie leek te bestaan.

Ik moest hieraan denken toen ik hoorde dat vermoedelijk van donderdag 17 mei op vrijdag 18 mei iemand spullen in de herenkleedkamer had vernield, met de laptop had gerotzooid. Ook zijn sleutels van de scootmobiel ontvreemd (waren bevestigd aan de scootmobiel).

We hebben afgelopen najaar ook te maken gehad met dit soort zinloze vernielingen.

‘Zinloos’ omdat het geen enkel doel lijkt te dienen dan vernielen om het vernielen. De materiële schade was toen en is ook nu (gelukkig!) vrij beperkt, maar een belangrijke verenigingswaarde “vertrouwen” is hierdoor flink geschaad.

Naar aanleiding van die onverklaarbare vernielingen van afgelopen najaar is besloten camera’s in het clubhuis te installeren. Dat was tot nu toe beperkt tot een camera bij de bar. Helaas is die camera defect en is een nieuwe in bestelling. We zullen versneld op meerdere plekken camera’s gaan plaatsen.

Uiteraard vragen we iedereen die iets gezien heeft dat licht kan werpen op het incident dat bij het bestuur te melden.

De voorzitter


nieuwsbrief_2018_2
PDF – 742.6 KB 93 downloads

Privacy en TVR

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). Ook TVR wil u graag meenemen in wat dat voor u en de vereniging inhoudt.

Volg deze link om op de pagina ´Privacy´ te komen en lees de TVR Privacyverklaring.


Voorjaarscompetitie 2018

TVR heeft maar liefst 7 teams die gestreden hebben voor de titels.

Details vindt u op de pagina van de voorjaarscompetitie (klik hier).


De schoonmaakdag op zaterdag 24 maart was een groot succes. Het clubhuis ziet er weer schitterend uit, de bar én keuken zijn weer zomer fris, de baan is met de hogedrukreiniger schoongemaakt, het onkruid is gewied, de speeltuin is gereed en er is geverfd.

Een gaaf resultaat met de hulp van ongeveer 30 leden.

DANK voor de inzet!


Nieuw Bestuur per 9 februari 2018

Op vrijdag 9 februari 2018 is tijdens de Algemene Leden Vergadering het nieuwe Bestuur aangetreden.

Zie meer info op de pagina Bestuur...

 

 

Met applaus van de aanwezigen is Hans Hoogenes tijdens de ALV benoemd tot 'Erelid´ van TVR.

 

Na 17 jaar actief te zijn geweest in het Bestuur van de Vereniging als voorzitter neemt René Prijkel deze taak over.